Taliban nařídil televizním moderátorkám, aby si zakrývaly tvář

Date:

Fundamentalistické hnutí Taliban v Afghánistánu vydalo oficiální nařízení, podle kterého si hlasatelky a reportérky ve všech médiích musí během televizního vysílání zakrývat tvář. Informovala o tom ve čtvrtek tisková agentura DPA, citující místní zdroje.

Tálibánské úřady upozornily všechny afghánské televizní stanice, že nový příkaz je konečný „a není možné o něm diskutovat“. Na sociálních sítích se už mezitím objevily záběry moderátorek se zahalenými tvářemi.

„Hlasatelkám může být vidět pouze oči. Bylo nám řečeno, že všechny zaměstnankyně ve vizuálních médiích musí nosit roušku, aby si zakryly tvář. Ve čtvrtek bylo poslední ultimátum. Některá média uplatnila toto nařízení již dnes, jiná tak musí učinit od zítra,“ uvedli televizní producenti.

Drawsko Pomorskie, Poland – May 19, 2012:Polish infantry soldiers and soldiers disguised as Taliban insurgents in Rosomak II – Contemporary Polish military battlefield transport vehicle during exercises on the military training area in Drawsko Pomorskie

Nejnovější nařízení přichází krátce poté, co Taliban zavedl pro všechny ženy povinné nošení burky na veřejnosti. Hnutí v březnu zakázalo také všechna vizuální zahraniční média včetně BBC a Deutsche Welle, protože talibanští úředníci nemohli kontrolovat obsah včetně oblečení reportérů.

Od doby, kdy se Taliban loni v srpnu vrátil v Afghánistánu k moci, zastánci tvrdé linie zavedli přísná omezení pro média a potlačili dodržování lidských práv. Novináři jsou tam často biti a zadržováni jen za to, že vykonávají svou práci. Dívky a ženy byly zbaveny mnoha svých práv včetně práva na vzdělání, práci a pohyb.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Revize spotřebičů: Nezbytný krok pro vaši bezpečnost

Elektrické spotřebiče jsou nedílnou součástí našich domovů a pracovišť....

Prodej firmy je náročným procesem vyžadujícím zkušenosti

Pokud se vám podařilo vybudovat rodinnou firmu prakticky z...

Přeprava párty stanu, jak to probíhá a vejde se můj stan do auta?

Jak probíhá doprava párty stanu? Co když si budu...