Kritizoval tažení ruské armády. Ruský plukovník v záloze změnil názor

Date:

Ruský armádní plukovník v záloze Michail Chodarionok, který v pondělí v ruské státní televizi Rossija-1 kritizoval nepříznivý průběh ruských vojenských operací na Ukrajině, ve středu veřejně změnil svůj názor. Podle jeho slov bude ukrajinská armáda z nadcházejících plánů ruské armády neměle překvapena. TASR informuje podle zprávy agentury DPA.

Ruská vojenská vozidla se v pondělí 18. dubna 2022 pohybují po dálnici v oblasti kontrolované separatistickými silami podporovanými Ruskem v blízkosti ukrajinského Mariupolu.
Chodarionek ve středečním pořadu „60 minut“ televize Rossija-1 uvedl, že zprávy o tom, že ukrajinská armáda může spustit protiútok, jsou „zveličené“. Ve stejné relaci v pondělí ruský plukovník v záloze kritizoval tažení ruské armády na Ukrajině. Relace tentokrát nesla název: „Úspěchy ruských vzdušných a vesmírných sil“.

\“Základem je, že realizace plánů (ruské armády) ukrajinskou stranu v blízké budoucnosti nepříjemně překvapí,\“ řekl Chodarionok. Moderátorka pořadu Olga Skabajevová, která mu v pondělí vícekrát skočila do řeči, ho tentokrát nechala mluvit několik minut bez přerušení.

Ruský plukovník ve státní televizi zkritizoval invazi na Ukrajinu
Chodarionek zdůraznil, že ruská armáda sleduje a ničí zbraně dovážené ze zahraničí. „Na americké houfnice zůstanou brzy jen vzpomínky,“ prohlásil Chodarionok.

Pskov, Russia – January 15, 2011: Day of taking the oath of young guard of Russian army recruitment. 76 air assault division, unit number 07264. Location – street. General Margelov, Pskov.

Ještě v pondělí přitom ruský plukovník v záloze mluvil o silné vůli ukrajinské armády a upozorňoval, že se zanedlouho začne projevovat pomoc z Evropy. \“Situace se pro nás bude zhoršovat,\“ konstatoval v pondělí Chodarionok i přes odpor moderátorky pořadu.

Rusko v březnu přijalo zákon, podle něhož může osobě šířící nepravdivé informace o ruské armádě hrozit až 15 let vězení.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Revize spotřebičů: Nezbytný krok pro vaši bezpečnost

Elektrické spotřebiče jsou nedílnou součástí našich domovů a pracovišť....

Prodej firmy je náročným procesem vyžadujícím zkušenosti

Pokud se vám podařilo vybudovat rodinnou firmu prakticky z...

Přeprava párty stanu, jak to probíhá a vejde se můj stan do auta?

Jak probíhá doprava párty stanu? Co když si budu...