Občas si popláču, ale co si o mně myslí cizí lidé, to dnes už neřeším, otevřeně přiznává milovaná i nenáviděná Vanda Janda

Date:

Lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Vanda Janda dobře ví, jak lidé její osobnost vnímají, těžkou hlavu si však už z kritiky na sociálních sítích nedělá. V rozhovoru nám prozradila jak vnímá módu, ale také to, proč se nechce přizpůsobovat očekáváním…

Vandu Jandu určitě dobře znáte. Extravagantní a prostořeká Slovenka začínala před pár lety jako módní blogerka. Později se přestěhovala do Prahy, kde založila svoji vlastní módní značku a sama se stala módou ikonou.

Právě u našich českých sousedů jsme se s Vandou setkali osobně i my. Nebyla to ale žádná náhoda. Stále úspěšnější slovenská módní designérka svou show uzavřela jarní maraton přehlídek na Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Talentovaná brunetka však dnes není známa jen jako návrhářka, ale také jako influencerka, která inspiruje mnohé mladé ženy na jejich cestě za úspěchem.

Hejterov už neřeší
Patříš do kategorie těch, které lidé buď milují nebo vůbec rádi nemají. Z tebe však chrlí obrovská dávka sebevědomí. Jak to děláš?

Máš naprostou pravdu, lidé mě buď milují nebo nenávidí. S tím sebevědomím to však je docela vtipné, protože právě dnes jsem doma plakala a příliš velké mínění jsem o sobě neměla. Ale myslím, že sociální sítě, kde si lidé primárně o mně vytvářejí obraz, jsou určeny k tomu, abych ze své perspektivy prezentovala to nejlepší, tedy své úspěchy a něco, co jsem dokázala. Netroufnu si na sociálních sítích plakat, nebo nějakým způsobem ze sebe dělat chuderu.

Na sociálních sítích jsi poměrně aktivní, je to co vidíme skutečný život?

Dovolím si říci, že se prezentuji reálně, ale ukazuji nějakou tu ideálnější realitu, než tu, kterou prožívám. Samozřejmě, pokud nesu 10 tašek, které mají 20 kilo, tak si to nebudu točit na Instagram. Ale musím říci, že už jsem se naučila neřešit, co si o mně myslí lidé, které neznám. U těch kterých znám, mám ráda a myslí si o mně něco špatného, ​​tak mě to strašně mrzí a snažím se to napravit.

Když jsi s módou začínala, té kritiky určitě bylo víc než teď. Netrápilo tě to?

Musím říci, že já tu kritiku příliš nevnímám. Co se týká různých pomluv, ty tu asi stále jsou, ale nedostávají se ke mně, neboť žiji v dost uzavřené bublině, kde mám své kamarády. Na to, že člověk se nemůže líbit každému, obzvlášť když jde s kůží na trh a něco opravdu dělá, jsem byla od začátku připravena.

Odkud bereš veškerý svůj nadhled?

Musím poděkovat svým rodičům, kteří mě velmi dobře vychovávali a věnovali mi patřičnou pozornost. Každou jednu událost nebo situaci, kterou jsem v životě řešila, tak se mnou probrali už v dětském věku. Troufnu si říci, že jako člověk jsem dostatečně obrněná a vím co je v tom životě zásadní a co pomine. Takže řeším jen hodnotné věci.

Sama sebe na sociálních sítích označuješ za Full Time Divu. Je reálná Vanda Janda v soukromí něčím jiná?

Označení Full Time Diva vzniklo prvotně jako krédo mé značky. Bylo to myšleno, jak pojmenování pro ideální verzi samé sebe, o co se podle mě každá žena v mém okolí snaží, ať už vzděláním a snahou být lepším člověkem. Mluvit o nějakých rozdílech Vandy Jandy v soukromí já mluvit nemůžu. To je asi o tom, jak mě vnímá mé okolí, což mě častokrát i překvapí.

A co ti tvé okolí říká?

Běžně o mně říkají, že jsem namyšlená, co úplně chápu, protože pokud si člověk prohlédne mé sociální sítě, tak to tak působit může. Je tam vidět, že mám na sobě nějaké luxusní oblečení a jsem na dovolené. Ale to jsou přesně ty momenty, kdy ten mobil v ruce mám. Když sedím doma a pracuji, tak mě málokdy napadne vzít si do ruky telefon a natáčet si to.

Young fashion designer working in her atelier

Vzpomněla si luxusní oblečení. Není ti někdy líto, že do něho investuješ tolik peněz?

Dělám módu, zajímám se o ni a myslím si, že o ní vím dost hodně. Všechny ty věci si kupuji jako člověk, který se zajímá o věci spojené s tím svým oborem. Když se někdo věnuje medicíně, tak si asi zaplatí za lepší služby v tomto směru. Tím, že já dělám módu, tak si ráda připlatím za kvalitnější oblečení. Beru to jako umění a ráda si koupím něco, v čem vidím nějakou historickou nebo jinou uměleckou hodnotu.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Revize spotřebičů: Nezbytný krok pro vaši bezpečnost

Elektrické spotřebiče jsou nedílnou součástí našich domovů a pracovišť....

Prodej firmy je náročným procesem vyžadujícím zkušenosti

Pokud se vám podařilo vybudovat rodinnou firmu prakticky z...

Přeprava párty stanu, jak to probíhá a vejde se můj stan do auta?

Jak probíhá doprava párty stanu? Co když si budu...