Porovnání parametrů FrootVPN versus Zenmate: Která je lepší?

Date:

Která VPN nabízí více, FrootVPN, nebo se spíše vyplatí Zenmate? Vlastnosti obou VPN jsme vzájemně porovnali, součet rozdaných bodů je 6,2/10 ku 8,2/10.

Rychlost připojení Froot : ZenMate VPN, která je vyšší?

Důležitý parametr VPN je rychlost, což lze říct také o Froot VPN a Zenmate.

V průměru jsme u první VPN naměřili rychlost 32 Mb/s, porovnávaná VPN stahovala data průměrnou rychlostí 72 Mb/s. FrootVPN je o 40 Mb/s pomalejší oproti Zenmate.

Z měření vyplynulo, že průměrný upload u Froot byl 6 Mb/s. Zenmate VPN jsme naměřili upload 69 Mb/s, kvůli tomu je o 63 Mb/s rychlejší.

U první VPN jsme naměřili průměrnou rychlost odezvy 96 ms. Konkurenční ZenMate VPN jsme naměřili průměrných 7 ms. Pro rychlost odezvu platí, že nižší hodnota je výhodnější, tudíž Froot VPN se ukázala o 89 ms horší.

Bodové ohodnocení FrootVPN vs. Zenmate tak činí 3 /10 : 7/10.

Umí FrootVPN streamovat Netflix?

Dostatečná rychlost je klíčová pro odblokování zahraničního Netflixu, FrootVPN toto dokáže. VPN obvykle stačí zapnout a vybrat zemi, Zenmate VPN zahraniční Netflix odemknout dokáže.

S aktivovanou VPN lze odblokovat i skrytá videa na YouTube, ZenMate takovou funkci obsahuje. Druhá z VPN funkci obejití YouTube zámku obsahuje.

Při vybírání VPN se doporučujeme zaměřit také na ochranu před únikem DNS, podporu multi-hop připojení a whitelist. Pro představu FrootVPN má DNS ochranu a Zenmate například neobsahuje white-listing.

U funkcí VPN je tak skóre 7 /10 vs. 9/10.

Jak si stojí Froot VPN v nabídce zemí a serverů?

Šíře nabídky serverů může napovídat o rychlosti připojení, FrootVPN nabízí 150 serverů. V aplikaci Zenmate VPN jsme napočítali 2 600 serverů. První jmenovaná tak nabízí o 2450 méně .

Vyplatí se sledovat také počet zemí, který u ZenMate byl 78. Druhá porovnávaná VPN nabízí 31, tedy o 47 méně. V tomto měření sil tedy prohrává .

Za zmínku stojí také počet současně připojitelných zařízení, kterých FrootVPN zvládne 5. Zenmate současně připojí 99 zařízení. Celý výčet parametrů najdete v článku nejlevnější VPN.

Jak platformy nabízí FrootVPN a jaké podporuje Zenmate VPN?

Podporovaná zařízení patří mezi nejdůležitější parametry při výběru VPN, Froot umí Android a zabezpečí přístroje iPhone. Druhá ZenMate VPN iOS pokrývá, zařízení se systémem Android umí bez problémů pokrýt.

Poskytování informací o provozu VPN se řídí jurisdikcí země, kde má její provozovatel svoje sídlo. FrootVPN formálně vznikla na Seychelách. Druhá z VPN má sídlo v Německu.

Appka FrootVPN není k dispozici v českém jazyce, ZenMate VPN česky taky lokalizována není.

V souboji platforem dosáhla FrootVPN skóre 9/10, Zenmate VPN získává 10/10.

Srovnání cen Froot VPN vs. Zenmate VPN

Zenmate VPN si lze objednat od 40 Kč měsíčně, druhou VPN si můžete objednat již od 82 Kč měsíčně. Známka obou VPN za poměr ceny a funkcí je 4/10 pro první, respektive 7 z 10 pro porovnávanou VPN službu.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Revize spotřebičů: Nezbytný krok pro vaši bezpečnost

Elektrické spotřebiče jsou nedílnou součástí našich domovů a pracovišť....

Prodej firmy je náročným procesem vyžadujícím zkušenosti

Pokud se vám podařilo vybudovat rodinnou firmu prakticky z...

Přeprava párty stanu, jak to probíhá a vejde se můj stan do auta?

Jak probíhá doprava párty stanu? Co když si budu...